باسمه تعالی

یادداشت با موضوع مسجد و پیشگیری از وقوع جرم

نقش مسجد در پیشگیری از وقوع جرم بسیار مهم و تأثیر گذار می باشد. هر چه مساجد یک شهر شلوغ تر باشند ،دادگاه های آن شهر، خلوت تر خواهند بود . زیرا خاصیت مسجد کاهش جرم و درگیری است. مسجد محل آرامش، صفا ، صمیمیت و ارتباط با خداست خدایی که منبع آرامش در هستی است. افرادی که اهل مسجدند به واسطۀ ارامشی که در مسجد کسب می کنند،کمتر اهل درگیری و نزاع و جرم هستند.  یک فرد مسجدی معمولا فردی آگاه ، اهل رعایت واجبات و ترک گناهان و رعایت حق الناس است  و در نتیجه معمولا دچار نزاع و جرم نمی گردد. اکثر افراد مجرم اهل مسجد و نماز نیستند و به علت دوری از دستورات خدا و نداشتن آگاهی و  آرامش ، دچار خطا شده و به انحراف کشیده شده اند.

نماز طبق آیۀ شریفه 45 سورۀ عنکبوت :« إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْکَرِ»همانا نماز انسان را از کار زشت و ناپسند باز میدارد . البته زشتی و ناپسندی در این آیه مراتب دارد و هر که در رتبۀ خود با نماز، از بدی دور می شود .

« امام صادق علیه السلام می فرمایند: «مَنْ اَحَبَّ اَنْ یَعْلَمَ اَقُبِلَتْ صَلاتُهُ اَمْ لَمْ تُقْبَلْ، فَلْیَنْظُرْ هَلْ مَنَـعَتْهُ صَلاتُهُ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ؟ فَبِقَدْرِ ما مَنَـعَتْهُ قُبِلَتْ مِنْهُ؛

کسى که دوست دارد بداند نمازش قبول شده یا نه؟ باید ببیند آیا نمازش او را از زشتى ها و ناپاکى ها دور کرده است یا خیر؟ به همان اندازه که دور کرده، قبول شده است.» یعنی میزان قبولی نماز بستگی دارد به میزان حضور قلب در نماز؛ یعنی هر چه حضور قلب در نماز بیشتر باشد، بازدارندگی نماز از گناه نیز مؤثرتر خواهد بود.»

اگر انسان به حقیقت نماز برسد ، نماز از اثرگذاری بالایی برخوردار می شود و باعث بازدارندگی نمازگزار از بدیها و پیشگیری از وقوع جرم می شود.اقامۀ نماز علاوه بر اینکه باعث دور شدن افراد از زشتی ها می شود ، صمیمیت را نیز در بین مؤمنان افزایش می دهد و باعث کاهش تنش ها و استرس و اضطراب و در نتیجه پیشگیری از وقوع جرم و کاهش تخلفات و جرائم می گردد و آرامش را برای فرد و اجتماع به ارمغان می آورد.

مسجد کانون نماز و ارتباط با مؤمنان است و نماز و مؤمن بازدارندۀ از زشتی ها هستند ، در نتیجه خاصیت مسجد پیشگیری از وقوع جرم و کاهش جرائم است. مؤمن آینه مؤمن و دلسوز اوست و با نهی از منکر ،مانع از ورود دیگران به جرم می شود ، پس ارتباط با بهترین افراد جامعه که در مسجد گرد هم می آیند خود باعث پیشگیری از وقوع جرم و کاهش جرائم خواهد شد.

باید تلاش کرد مساجد را پر کرد زیرا که به فرمودۀ امام خمینی (ره) مساجد سنگر هستند ، البته مساجد هم در جنگ سخت سنگرند و هم در جنگ نرم و نتیجۀ حضور پر رنگ و با شکوه مردم و به ویژه جوانان در مساجد،پیشگیری از وقوع جرم وکاهش درگیری ، نزاع و جرائم خواهد بود.

مسجد یعنی ارتباط با حقیقت هستی   یعنی بدان صاحب چه گوهری هستی

هر چه مسجد شود با جوان پر رونق       یعنی کاهش جرم و جنایت و مستی

محمدی زیارانی